KAN DU TA DEL AV OMSTÄLLNINGSCHECKEN? 

Vi står inför stora utmaningar just nu på grund av hur coronaviruset har påverkat många av oss företagare.

Många har fått ställa om och digitalisera sina tjänster. Det är inte lätt, men jag kan inte annat än att bli imponerad över hur kreativa och lösningsorienterade många har blivit! 

(Jag har aldrig haft så många möten och gått på så många nätverksträffar som jag har gjort online de senaste månaderna. Så himla roligt – även om jag saknar real life träffar.) 

NÅ UT TILL NYA KUNDER 

I det här nya landskapet är det extra viktigt att fortsätta vara synlig. För många är det nödvändigt att nå ut till nya kunder och till och med en helt ny kundgrupp. 

Men tänk på möjligheterna! De flesta har extra tid just nu och många har sina ögon på någon slags skärm. Användning av sociala medier har ökat och många behöver vår hjälp. 

Så det gäller att synas där dina kunder finns så att just du kan hjälpa dem. 

ERBJUDER DIN REGION OMSTÄLLNINGSCHECK? 

Vissa kommuner erbjuder nu en omställningscheck för företagare som behöver extra stöd under coronakrisen. 

Vad det betyder är att du kan få ekonomiskt stöd (100% bidrag – dvs det är inget lån som måste betalas tillbaka) för att bygga upp ditt företag och hitta ny inkomst. 

Förutsättningar och beloppen skiljer sig från kommun till kommun, men gå in och kolla www.omstallningscheck.se för att se om du har rätt till stöd. Vissa regioner erbjuder stöd upp till 150.000 SEK.

På, till exempel, Region Gävleborgs hemsida står det att man kan få stöd för kostnader för ‘särskilda marknadsföringsinsatser mot ny målgrupp’.

HÄR KAN JAG HJÄLPA DIG!

Om du behöver digitalisera en tjänst, till exempel erbjuda en e-kurs, skapa en hemsida eller styra om din marknadsföring för att nå ut till en ny kundgrupp, är nya bilder ett måste. Och inte vilka bilder som helst!

Du behöver bilder som speglar ditt varumärke, som berättar vem du är, vad du står för och visar den kvalitet som du erbjuder.

Du skulle kunna använda bidraget för en personal brand fotografering med mig, skapa en bildbank med bilder som attraherar dina drömkunder och hjälper dem att lära känna, tycka om och få förtroende för dig. (It’s all about the KNOW, LIKE & TRUST factor!)

GÖR SÅ HÄR

  1. Kolla https://omstallningscheck.se och läs informationen för din region.
  2. Kontakta din region och fråga vad du kan få för stöd och vad de behöver för ansökan.
  3. Hör av dig till mig så vi kan prata om hur jag kan hjälpa dig.
  4. Om du tror att dina kunder kan ta del av omställningschecken, kan du också registrera ditt företag på webbsidan.

Jag hoppas att det här hjälper dig. Skriv gärna en kommentar längst ner eller hör av dig om du undrar över någonting eller om du vet någonting mer om bidraget. 

Är du nyfiken på hur jag tänker kring fotograferingar just nu? Läs mitt blogginlägg här.

 

(I usually write in English, but since this is something that is only relevant for my clients in Sweden, I thought I’d write this one in Swedish.)

Jag brukar skriva på engelska, men eftersom jag ville skriva om något som berör dig i Sverige kändes det rätt att skriva på svenska. (Jag hör några som ropar ‘Hallelujah! Äntligen!’) 

Pin It on Pinterest

Share This